A fost publicat Ordinul pentru aprobarea declaratiei pentru cheltuielile cu educatia timpurie
In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I nr. 429/23.04.2021 a fost publicat Ordinul ANAF nr. 653/22.04.2021 pentru aprobarea modelului si a modalității de depunere și gestionare a formularului 711 “Declarație de regularizare pentru cheltuielile cu educația timpurie”.
De asemenea prin acest ordin au fost aprobate si Instrucțiunile de completare și de depunere a formularului precum și caracteristicile de editare, modul de utilizare și păstrare a formularului 711.
Astfel, în situația în care angajatorii au efectuat, în beneficiul salariatilor, cheltuieli pentru educația timpurie a copiilor acestora în perioada noiembrie 2020-martie 2021, iar valoarea acestora depășește cuantumul impozitului pe profit, vor trebui să depună această declarație în vederea decontării sumelor.Suma se scade, în ordine, din impozitul pe salarii reținut de contribuabil pentru angajați, din taxa pe valoarea adăugată datorată sau din accizele datorate, cu data scadenței acestora, declarate în Declarația privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate, în decontul de TVA, respectiv în declarația privind obligațiile de plată la bugetul de stat, care au același termen de depunere cu cel al declarației prin care s-a efectuat scăderea acestor cheltuieli din impozitul pe profit datorat.
Totodată Ordinul stabilește că deconturile de taxă pe valoare adăugată aferente perioadelor fiscale următoare celei în care contribuabilul a scăzut din taxă cheltuieli cu educația timpurie se corectează, la cererea persoanei impozabile sau din oficiu, de către organul fiscal, potrivit instrucțiunilor de corectare a erorilor materiale din deconturile de taxă pe valoare adăugată.
Declarația de regularizare se depune până la data de 25 aprilie 2021 inclusiv, cu următoarele excepții:
- a) în cazul contribuabililor care intră sub incidența prevederilor art. 16 alin. (5) din Legea nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare, declarația se depune la fiecare termen de declarare a impozitului pe profit, potrivit art. 41 și 42 din aceeași lege, dar nu mai târziu de data de 25 august 2021 sau de data de 25 a celei de-a șasea luni inclusiv de la închiderea anului fiscal modificat, după caz;
- b) în cazul contribuabililor care aplică sistemul anual de declarare și plată a impozitului pe profit, potrivit art. 41 și 42 din Legea nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare, declarația se depune până la data de 25 martie 2022 inclusiv sau până la data de 25 iunie 2022 inclusiv, după caz.
Citeste si:https://www.calculatorvenituri.ro/decontarea-cheltuielilor-cu-gradinita-a-fost-suspendata-pana-la
www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store.
Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.