Mastile textile interzise! Devin obligatorii mastile de tip chirurgicale si de tip FFP2
Prin Ordinul comun nr. 30/1/2022 al Ministerului Sănătății și Ministerului Afacerilor Interneprivind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă, începând cu data de 08.01.2022 se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție doarde tip chirurgical sau de tip FFP2.
Conform Ordinului publicat în data de 07 ianuarie 2022 în Monitorul Oficial nr.25:
Articolul 1
(1)Începând cu dată de 8.01.2022 se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție doar de tip medical cu 3 pliuri sau FFP2 (N95), astfel încât să acopere gură și nasul, în toate spațiile publice închise și deschise.
(2)În înțelesul prezentului ordin sunt considerate neconforme măștile care sunt confecționate din material textil și/sau plastic.
Articolul 2
(1)Se exceptează de la măsura prevăzută laart. 1următoarele categorii de persoane:
a)copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;
b)persoanele care sunt singure în birou;
c)prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;
d)reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;
e)vorbitorii aflați în spații închise sau deschise cu condiția respectării distanței de minimum 3 metri între aceștia și oricare din celelalte persoane din public;
f)persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) sau activități sportive;
g)persoanele cu dizabilități cognitive.
(2)Persoanele care suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare, după evaluarea riscului efectuată de medicul de medicină muncii al unității, pot fi exceptate de la măsura prevăzută laart. 1la locul de muncă.
www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store.
Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.